Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζεται να κάνει μυθιστόρημα την ταινία του «Once Upon a Time… in Hollywood», η οποία κυκλοφόρησε το 2019. Ο γνωστός σκηνοθέτης υπέγραψε συμφωνία για δύο βιβλία με τον εκδοτικό οίκο Harper.

Το μυθιστόρημα αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2021 και το δεύτερο βιβλίο που θα συγγράψει θα είναι για την τέχνη του κινηματογράφου. 

«Τη δεκαετία του 1970 οι μετατροπές ταινιών σε μυθιστορήματα ήταν τα πρώτα βιβλία για ενήλικες που διάβαζα, μεγαλώνοντας και έως σήμερα έχω μεγάλη αγάπη για αυτό το λογοτεχνικό είδος. Κατά συνέπεια, ως λάτρης της μυθιστορηματοποίησης  κινηματογραφικών ταινιών, με υπερηφάνεια ανακοινώνω το “Once Upon a Time…in Hollywood” ως συνεισφορά μου σε αυτό το συχνά τοποθετημένο στο περιθώριο – αλλά αγαπημένο – υπο-είδος λογοτεχνίας. Με ενθουσιάζει επίσης το ότι θα εξερευνήσω περαιτέρω τους χαρακτήρες μου και τον κόσμο τους σε ένα λογοτεχνικό εγχείρημα που θα μπορέσει (ελπίζω) να σταθεί δίπλα στο κινηματογραφικό αντίστοιχό του», είπε ο Κουέντιν Ταραντίνο.