Στη δίνη της πανδημίας βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, παρότι διανύει την τρίτη εβδομάδα της καραντίνας.

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ χθες γέμισε στο 100%, τόσο σε ό,τι αφορά τις απλές κλίνες όσο και αυτές της ΜΕΘ. Ο ένας μετά τον άλλο ασθενείς φτάνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Μέσα σε 5 ώρες εφημερίας, 170 άνθρωποι προσήλθαν για βοήθεια.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, διασωληνωμένοι νοσηλεύονται ακόμη και στις ανανήψεις των χειρουργείων και τις χειρουργικές αίθουσες.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν μάχη για μην διασωληνώσουν ένα  μωρό, 22 μηνών, θετικό στον κορονοϊό που μεταφέρθηκε από τις Σέρρες.

Αν και η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων, οι επιστήμονες  εκτιμούν ότι τα τελευταία δείγματα αποτυπώνουν επιπεδοποίηση της επιδημιολογικής καμπύλης και πως τα τελευταία τρομακτικά στοιχεία αφορούν καταγραφές προηγούμενων ημερών.

Την ίδια ώρα, ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο, ενώ στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, νοσηλεύονται 2.200 άνθρωποι με covid-19, δηλαδή οι περισσότεροι από τους μισούς όλης της χώρας. Από αυτούς οι 259 είναι διασωληνωμένοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ