Αρχιεπίσκοπος στον «Ευαγγελισμό»: Ιερή υποχρέωση όλων να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες

«Με την πίστη μας, όλοι θα υπερνικήσουμε» ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου λίγο πριν από την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπως του συνέστησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες βράδυ.

Δύο μέρες μετά την διάγνωση του με κορονοϊό, ο Αρχιεπίσκοπος ανέβασε πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο, λόγω της ηλικίας του και του επιβαρυμένου ιατρικού του ιστορικού.

Νοσηλεύεται στον 9ο όροφο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και παρακολουθείται στενά από ομάδα γιατρών.

Λίγο πριν από την εισαγωγή του ο αρχιεπίσκοπος μίλησε με τους στενούς συνεργάτες του για την ιερή υποχρέωση όλων να τηρούμε ευλαβικά τους υγειονομικούς κανόνες.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», ανέφερε ο κ. Ιερώνυμος.

Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Επιστολή με ευχές για ταχεία ανάρρωση, δέχτηκε και από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας.

Από κορονοιό νοσούν συνολικά έξι ιεράρχες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος παραμένει για 9η ημέρα, σε σταθερή κατάσταση, στην εντατική του Ευαγγελισμού.

«Το τελευταίο δίωρο ο Αρχιεπίσκοπος έχει παρουσιάσει έναν πυρετό 38, χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα, οι σωματικές και ψυχικές του δυνάμεις είναι ισχυρότατες και η διάθεσή του είναι πάρα πολύ καλή», διαβεβαίωσε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν εκτιμήσεις για το πότε μπορεί να εκτέθηκε στον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Κονιδάρης είπε ότι από τις ιχνηλατήσεις δεν προκύπτει κάτι.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να ήρθε σε επαφή με το κρούσμα από το απόγευμα του Σαββάτου 14/11 μέχρι και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου», διευκρίνισε.

Πηγή: ΕΡΤ1

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Ελίνα Κολύβα