Α. Γκίκα: Μεμονωμένα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χθες στην τηλεκπαίδευση (audio)

Για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην τηλεκπαίδευση μίλησε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη.

«Αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Το θέμα είναι να είσαι σε θέση να επιλύσεις τα προβλήματα. Είναι τεράστιο εγχείρημα. Το θέμα είναι να καταγραφεί το πρόβλημα, να διερευνηθεί. Θα εργαστούμε εντατικά για να το λύσουμε. Εμείς είμαστε εδώ νυχθημερόν. Ο πάροχος ανέλαβε να κάνει όλες τις κινήσεις και τις ενέργειες, ώστε να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να ισοπεδώσουμε την προσπάθεια των χιλιάδων εκπαιδευτικών και των χιλιάδων οικογενειών, όλοι μαζί να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι μας επιτρέπει η τεχνολογία.

Το σύστημα ξεκίνησε καλά. Τα πρώτα 60 λεπτά τουλάχιστον έγιναν κανονικά. 47.000 τμήματα λειτούργησαν από τις 14.00 έως τις 15.00. Μετά δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο σύστημα, ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές στις Κυκλάδες, στη Δωδεκάνησο. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι μεμονωμένα, δεν είναι σε όλη την Ελλάδα. Υπήρχαν προβλήματα και την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσια – λύκεια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να γίνει το μάθημα και με επιτυχία».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα