Μια από τις δημοφιλέστερες παρουσίες της Χρυσής Εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, η “εθνική σταρ” Αλίκη Βουγιουκλάκη, αγαπήθηκε από εκατομμύρια Ελλήνων και όχι μόνο και οι ταινίες της γνωρίζουν μέχρι σήμερα τεράστια απήχηση και επιτυχία.

Μέχρι τη δεκαετία του ’60 είχε καταφέρει να κερδίσει τεράστια αναγνώριση και αγάπη από το κοινό.

Το 1961 η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφτιαξε τον δικό της θίασο ανεβάζοντας αξιοσημείωτα έργα, όπως τα “Χτυποκάρδια στο θρανίο”, “Ο πρίγκιψ και η χορεύτρια”, “Οδός Ονείρων” κ.α.

Η 53χρονη Αλίκη Βουγιουκλάκη μελαχρινή μαζί με τον Αλέκο ΑλεξανδράκηΗ 53χρονη Αλίκη Βουγιουκλάκη μελαχρινή μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Η σπάνια φωτογραφία με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Χάρις στα social media, βλέπουμε συχνά παλιές αδημοσίευτες φωτογραφίες της μεγάλης σταρ.

Αυτή τη φορά την έκπληξη έκανε η Νταίζη Λεμπέση, η οποία συγκίνησε τους διαδικτυακούς της φίλους, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δημοσίευσε λοιπόν μια φωτογραφία, στην οποία είδαμε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη αλλά και τον μπαμπά της.

“15 χρόνια χωρίς τον Αλέκο… πώς περνάνε τόσο γρήγορα μωρέ παιδιά; Σχολή ολόκληρη από μόνος του. Εδώ με την Αλίκη και τον πατερούλη μου, υπήρξαν φίλοι ζωής ολόκληρης”, έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της.

Δείτε τη φωτογραφία από το 1987.

αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη

Ο καημός της Αλίκης για τον Αλεξανδράκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης συνεργάστηκαν για πρώτη φορά στην ταινία “Το κορίτσι με τα παραμύθια”, το 1957.

αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη

“Ήταν ο μεγάλος σταρ της εποχής και εγώ μια άγνωστη, ασήμαντη, και ο Αλέκος είπε “η μικρή θα μπει πρώτη στους τίτλους, οι κυρίες προηγούνται” και με βοήθησε, μου συμπαραστάθηκε” θα διηγείτο η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1994. “Θυμάμαι την ευγένεια του, την καλοσύνη του, οι συνεργασίες μας ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει τύχει στην πορεία μου. Μόνο ένα καημό έχω που δεν καταφέραμε να παίξουμε μαζί στο θέατρο.” Στην ίδια συνέντευξη είχε εκφράσει την ευχή να το καταφέρουν αυτό όμως δεν έγινε δυστυχώς ποτέ.

αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη

αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη
αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη
αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη
αλικη βουγιουκλακηαλικη βουγιουκλακη

Πηγή: thetoc.gr