Μία ευχάριστη έκπληξη θα περιμένει τους καταστηματάρχες και τους περίοικους της περιοχής της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με την άρση του lockdown. Η Αττικό Μετρό έχει αρχίσει ήδη την απελευθέρωση ζωτικού χώρου στο εργοτάξιο. Οι λαμαρίνες στο νότιο τμήμα του απομακρύνονται, το ίδιο και ο γιγάντιος γερανός.

Ήδη σε μία έκταση περίπου 300 τ.μ., τοποθετήθηκαν οι πλάκες, ο οδηγός για τυφλούς και οι κρασπεδώσεις. Ανάλογες παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν το προσεχές διάστημα και στον σταθμό του μετρό στον Βαρδάρη. Η Αττικό Μετρό βρίσκεται επίσης σε συνεννόηση με το Α.Π.Θ, ώστε να απελευθερωθεί επιπλέον χώρος στον σταθμό Σιντριβανίου, όπου πρόκειται να κατασκευαστούν παρτέρια πρασίνου και να γίνουν δεντροφυτεύσεις.

Στην τελική φάση εισέρχεται και η δικαστική διαμάχη σε σχέση με τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου, καθώς εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων των διαδίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πλέον, τα μέλη του ΣτΕ θα αρχίσουν τις διασκέψεις, προκειμένου να καταλήξουν στην απόφαση, η οποία θα κρίνει την «τύχη» του σταθμού και την μέθοδο ανάδειξης των αρχαίων.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ