Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη για 15 ημέρες, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, μετά την άρνηση των ιδιοκτητών τους να διαθέσουν 200 κλίνες για ασθενείς με κορονοιό. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσει η μεταφορά ασθενών από τις κλινικές που επιτάχθηκαν, με τους κλινικάρχες να διαμαρτύρονται, καθώς, όπως υποστηρίζουν, το προσωπικό τους δεν είναι εξειδικευμένο για να περιθάλψει ασθενείς με covid-19.

Πρόκειται για την Γενική  Κλινική  του ομίλου Euromedica και της «Λυσίμαχος Σαραφιανός«, συνολικής δυναμικότητας  300 κλινών.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, οι δύο κλινικές θα εκκενωθούν από τους ασθενείς, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, έτσι ώστε να φιλοξενήσουν ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι κλινικάρχες θα πρέπει να  παραδώσουν αναλυτική κατάσταση του προσωπικού, το οποίο θα παρέχει αναγκαστικά τις υπηρεσίες του για σκοπούς δημόσιας υγείας, καθώς και κατάσταση με όλες τις κλίνες που διαθέτουν.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επίταξη, καθώς τα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη δέχονται ασφυκτική πίεση, αδυνατώντας να δεχτούν άλλους ασθενείς

Το τελεσίγραφο του Υπουργείου στους κλινικάρχες έληξε στις 21 μ.μ χθες και, καθώς δεν υπήρξε θετική απάντηση, ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΡΛΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ