Γ.Κωτσιόπουλος: Η εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να γίνει όπως στο ΕΣΥ

Ο Γενικός Γραμματέας υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς φτάσαμε στην επίταξη των κλινικών .
Η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ καλή και ήδη έχει δεχθεί έναν μεγάλο αριθμό ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα, ανέφερε ο κ. Κωτσιόπουλος .

Αυτή τη στιγμή το σύστημα Υγείας στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στα όρια του και δεν μπορεί να νοσηλεύσει άλλου ασθενείς με Covid-19. Ανέφερε επίσης ότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες τους. Έχουμε, είπε, 1.200 νοσηλευόμενους σε νοσοκομεία της πόλης . Για το άνοιγμα του 424 νοσοκομείου τόνισε ότι ήδη το στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών πάνω από 90.

Όσον αφορά στο κατά πόσον οι ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές μπορούν να νοσηλεύονται με ασφάλεια τόνισε ότι μπορεί να παρασχεθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση σε νοσηλευτές και γιατρούς.

Επισήμανε δε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, εκπαιδεύτηκαν πολύ γρήγορα, άρα με τον ίδιο τρόπο μπορεί να γίνει και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Κωτσιόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι η επίταξη κλινικών υπήρξε στα επιχειρησιακά σχέδια της κυβέρνησης πριν από πολλούς μήνες.