Διευκρινίσεις Μαγιορκίνη – Χαρδαλιά για τη δυνατότητα μετάδοσης του κορονοϊού στα σούπερ μάρκετ

Διευκρινίσεις αναφορικά με πρόσφατη έρευνα για τη διάδοση του κορονοϊού σε σούπερ μάρκετ κα δημοτικά σχολεία έδωσαν ο ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μέσα από πρόσφατη βρετανική έρευνα αυτό που προκύπτει είναι ότι εφαρμογή track and trace που έκανε ανάλυση στοιχείων για το πού βρέθηκαν οι άνθρωποι τις  τελευταίες πέντε μέρες πριν βρεθούν θετικοί στον νέο ιό έδειξε ότι το 20% είχε επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ, ένα άλλο 15% δημοτικά σχολεία κοκ, ενώ ο οργανισμός Public Health of England ανέφερε επ΄αυτών των δεδομένων ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος κόλλησε εκεί.

Σε μια δεύτερη ανάλυση που έγινε είπε ο κ. Μαγιορκίνης έγινε σαφές ότι ενώ ο κόσμος πηγαίνει συχνά σε αυτούς τους χώρους, το πιο συχνό μέρος που έγινε η μετάδοση είναι εντός των νοικοκυριών. «Θα πρέπει να είμαστε πολυ προσεκτικοί πώς διαβάζουμε τις μέλετες για να μη δημιουργούνται πλασματικές εικόνες» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή απόδειξη μέσα από τις χιλιάδες ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει για συρροές ή επιδημιολογικά clusters σε σούπερ μάρκετ ή σχολεία.