Βρετανία: Προς νέα αυστηρότερα μέτρα το Λονδίνο – Εμβολιασμοί και στα γενικά ιατρεία

Στη Βρετανία, τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνουν τώρα και στον Βορρά, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο Νότο. Το Λονδίνο παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και αναμένεται να μπει στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα περιορισμού από σήμερα κιόλας. Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Τα σχολεία στην περιοχή του Γκρίνουιτς νοτιοανατολικό Λονδίνο έκλεισαν από σήμερα.

Τα κρούσματα αυξάνονται και υπάρχουν αρκετοί δήμοι του ανατολικού Λονδίνου με περισσότερα από 350 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες επτά ημέρες. Στο Havering, υπήρχαν 470. Για τη σύγκριση, το Μάντσεστερ που βρίσκεται στην τρίτη βαθμίδα έχει καταγράψει 176 κρούσματα ανά 100.000 τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τα τελευταία στοιχεία από το Λονδίνο πριν από μια εβδομάδα έδειξαν, ότι μόνο ένα στα εννέα κρεβάτια για Coid-19 ήταν διαθέσιμο.

Εμβολιασμός

Περισσότερα από 100 γενικά ιατρεία θα παραλάβουν τα πρώτα εμβόλια από σήμερα κιόλας. Κάποια θα αρχίσουν να χορηγούν εμβολιασμούς από το απόγευμα, με την πλειοψηφία να ξεκινά την Τρίτη.

Τα τοπικά ιατρεία θα δώσουν προτεραιότητα σε άτομα άνω των 80, μαζί με το προσωπικό υγείας και φροντίδας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πολύ λίγοι από τους ασθενείς άνω των 80 ετών που κλήθηκαν είχαν ανησυχίες για το εμβόλιο.

Ωστόσο καταγράφεται ανησυχία στο προσωπικό των οίκων φροντίδας ηλικιωμένων καθώς σχεδόν το ήμισυ από αυτούς φαίνεται διστακτικό να εμβολιαστεί. Η Νάντρα Αχμέντ, πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Φροντίδας, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC4 ότι το 40% μπορεί να επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο.

Υπάρχουν λιγότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις στη χώρα ενώ αναμένονται περισσότερες πολύ σύντομα. Δεκάδες χιλιάδες άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβαν το εμβόλιο Pfizer-BioNTech την περασμένη εβδομάδα σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Ανταπόκριση – Λονδίνο : Ευδοξία Λυμπέρη