Σήμερα επικοινωνία του πρωθυπουργού για τη λειτουργία των εκκλησιών – Προστιμο σε εκκλησία στο Κορωπί

Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προκειμένου να διερευνηθεί το τι μπορεί να γίνει με το ζήτημα της λειτουργίας των εκκλησιών.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αυτό θα γίνει προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ευελιξίας, όπως για ακόμη μια ημέρα λειτουργίας πάντα με την τήρηση του ορίου των 9 πιστών στις εκκλησίες και των 25 στις Μητροπόλεις της χώρας. Επίσης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα για διπλή λειτουργία με απόφαση της Εκκλησίας, σημειώνοντας ότι η Εκκλησία έχει δείξει υπεύθυνη στάση όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλο αυτό το Γολγοθά που ανεβαίνουμε όλοι μας. «Πιστεύω ότι το ίδιο θα εξακολουθήσει να κάνει» είπε.

Αντιδράσεις υπάρχουν από μερίδα μητροπολιτών για το μοντέλο που αποφασίστηκε για τη λειτουργία των εκκλησιών και το ζήτημα θα τεθεί αύριο στο τραπέζι, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στο μεταξύ, θόρυβος έχει δημιουργηθεί από την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων από τις αρχές σε ιερέα που λειτουργούσε σε εκκλησία στο Κορωπί παρά τα περιοριστικά μέτρα. Τα πρόστιμα ήταν της τάξης των 1500 ευρώ και από 300 ευρώ για τους τέσσερις νεωκόρους του ναού. Σε ανακοίνωση του, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, έκανε λόγο για “ασεβή μέτρα”. “Δεν κατανοούμε καθόλου τον παραλογισμό με τον οποίο η Κυβέρνηση επι¬βάλλει ασύνετα, εξωφρενικά, αντιλαϊκά και εντελώς ασεβή και απαξι¬ω¬τικά για τον άνθρωπο και την Εκκλησία μέτρα. Το πρόστιμο έπρεπε να επιβληθεί σε αυτόν που έκανε την απαράδεκτη καταγ-γελία, χωρίς κανένα απολύτως έννομο συμφέρον, χωρίς κανέναν κίνδυνο της δημόσιας υγείας, μόνο από αντιεκκλησιαστική εμπάθεια, την οποία δυστυχώς νομιμοποιεί το Κράτος. Οι τέτοιου τύπου τύποι αποτελούν την απειλή της κοινωνίας και όχι οι απλοί πιστοί, που στρέφονται προς τον Θεό, σαν το έσχα¬το αποκούμπι τους, μάλιστα μέσα σε τόσο δύσκολες μέρες” είπε και δήλωσε ότι θα πληρωθούν τα πρόστιμα από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τους πιστούς.