Αντιπαράθεση στη Βουλή – Στο επίκεντρο πανδημία, εθνικά και οικονομία

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της, όπως και τα εθνικά θέματα ήταν τα βασικά σημεία της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. O Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η πλήρης στήριξη προς τους πληττόμενους από την πανδημία για όσο χρειαστεί.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «ρωτήστε εστιάτορες κτλ αν είναι ικανοποιημένοι, όλα αυτά έγιναν χωρίς κανένα νέο φόρο. Για πρώτη φορά μια έκτακτη κατάσταση δεν προκάλεσε επιβολή νέων βαρών».

Aπό την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Αν μου ζητούσαν μία λέξη για να χαρακτηρίσω τη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων… η λέξη θα ήταν μία αποτυχία, όχι μόνο αποτύχατε, έχετε χάσει και τον έλεγχο και αυτό δεν κρύβεται».

«Έχω την εντύπωση ότι όσο πιο πολύ δυσκολεύει η κατάσταση εντός του κόμματός σας τόσο πιο πολύ αυξάνετε τους τόνους της καταστροφολογίας. Οι Έλληνες επέλεξαν την κυβέρνηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε σε δύσκολες συνθήκες», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει ξανά να νικήσουμε εκείνους που διαρκώς επιστρέφουν για να μας βυθίσουν ξανά στην απόγνωση με αλαζονεία και αυταρχισμό, με ψέματα, με λάσπη», ανταπάντησε ο Α. Τσίπρας.

Για διπλωματική αποτυχία στις Βρυξέλλες έκαναν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και τα κατηγόρησε για διαστρέβλωση της αλήθειας.

«Ο κ. Τσίπρας ρίχνει στην κομματική αρένα και τα εθνικά μας ζητήματα και στην αρένα της μικροκομματικής σκοπιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Όχι απλά περάσατε κάτω από τον πήχυ, ούτε τον πλησιάσατε. Δεν καταψηφίζουμε αύξηση δαπανών, αλλά δε σας δίνουμε λευκή επιταγή χωρίς συνεννόηση», επισήμανε ο Α. Τσίπρας.

Αποτύχατε στις Βρυξέλλες γιατί δεν έχετε ξεκάθαρη στρατηγική. Θα υπερψηφίσουμε τις αμυντικές δαπάνες», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι: «γυρίσατε με άδεια χέρια από τη Σύνοδο και αυτό το εξοπλιστικό πακέτο δεν έχει στόχο την άμυνα της χώρας, αλλά να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

«Δεν υποστηρίζει σήμερα η αντιπολίτευση την ενίσχυση των ΕΔ. Ποια είναι η εξήγηση που δίνετε; Απ τη μία πατριωτικός τσαμπουκάς υποκριτικά και από την άλλη πατριωτισμός με ξένα κόλλυβα λέγεται αυτό», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία για την απόκτηση 18 Ραφάλ.

Επίσης ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να βάλουν πλάτη στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό, λέγοντας: «Σε λίγα 24ωρο αρχίζει μία προσπάθεια για εμβολιασμό και αυτή την προσπάθεια την σηματοδοτεί μία μόνο λέξη «ελευθερία».

Ο Α. Τσίπρας δήλωσε: «καλώς να έρθει το εμβόλιο και να τελειώσει η πανδημία και να δώσουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το παράδειγμα και να κάνουμε το εμβόλιο».

«Δεν είμαι εναντίον των εμβολίων, όλοι κάναμε μικρότεροι. Θέλει προσοχή το εμβόλιο. Οι επιστήμονες να μιλήσουν. Δεν γίνετε να είναι αντίθετοι οι επιστήμονες και εσείς να ανοίγετε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Είμαστε από την αρχή θετικοί…..», σχολίασε για το ΜεΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης για το εμβόλιο.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Πηγή: ΕΡΤ