Πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του μαζικού εμβολιασμού – Στις 21/12 η απόφαση για την έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τη μεγαλύτερη και κρισιμότερη υγειονομική επιχείρηση που έγινε ποτέ στην ιστορία της χώρας: την παραλαβή, διανομή, αποθήκευση και τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Στις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση για έγκριση του εμβολίου της Pfizer στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μόλις δοθεί η άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στην Ευρώπη, τις επόμενες 4 με 5 ημέρες η Ελλάδα θα παραλάβει και την ποσότητα των εμβολίων που της αναλογεί και αμέσως η Επιχείρηση «Ελευθερία» ξεκινά, το σχέδιο μαζικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Σε 1.018 κέντρα σε όλη την χώρα θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν 2.120.000 πολίτες τον μήνα.

Ωστόσο, μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού και να επέλθει ανοσία θα χρειαστούν μήνες κατά τους οποίους δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Το τελευταίο 24ωρο 98 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, 550 ασθενείς διασωληνώθηκαν και καταγράφηκαν 1.240 νέα κρούσματα.