Ηράκλειο: Ανατροπή στη δίκη για τη δολοφονία Προβιδάκη – Η ομολογία του μικρού αδερφού

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής στη δίκη για τη δολοφονία του Κώστα Προβιδάκη στο Αντισκάρι Ηρακλείου πριν από έξι χρόνια. Πριν από λίγο τη συμμετοχή του στο έγκλημα ομολόγησε ο μικρός αδερφός της οικογένειας, 29 ετών, τον οποίο είχε καλύψει πρωτόδικα -αλλά και κατά τη διάρκεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου – ο μεγαλύτερος αδερφός, 38 ετών, παίρνοντας πάνω του την ευθύνη της δολοφονίας.

Τα δύο αδέρφια, καθώς κι ένας 30χρονος κτηνοτρόφος από τη Γέργερη είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 51χρονου Κωνσταντίνου Προβιδάκη.

Ωστόσο, σήμερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η αγόρευση των συνηγόρων των κατηγορουμένων, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ο 29χρονος έκανε την ανατροπή, λέγοντας ότι και εκείνος χτύπησε τον άτυχο 51χρονο, ενώ μέχρι σήμερα είχε ομολογήσει μόνο ότι τον τράβηξε για να τον απομακρύνει από το σημείο.

Οι ισχυρισμοί του 29χρονου άλλαξαν όταν βρέθηκε κάτω από μεγάλη συναισθηματική πίεση. Τα κλάματά του διέκοψαν τη διαδικασία των αγορεύσεων και με προτροπή της προέδρου, πήρε το λόγο λέγοντας ότι και εκείνος χτύπησε το θύμα, επειδή όπως είπε χαρακτηριστικά “είδα αιματοβαμμένο τον αδερφό μου, θόλωσα και τον χτύπησα κι εγώ”.

Στην αρχική του κατάθεση εμμένει μόνο ο 30χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 51χρονου.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας ήταν η καταδίκη και των τριών κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη