ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για ισχυρή χιονοθύελλα – Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, με 14 πολιτείες να λαμβάνουν προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία που επηρεάζει περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους. Σε περιοχές της πολιτείας της Πενσυλβάνιας και της Νέας Υόρκης το χιόνι αναμένεται να φτάσει ως τα 60 εκατοστά. Η Εθνική Υπηρεσία Καιρού (National Weather Service) προειδοποίησε για επικίνδυνες, αν όχι αδύνατες, συνθήκες ταξιδιού και προβλήματα στην παροχή ρεύματος για τις περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Στην κεντρική Πενσυλβάνια, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν δεκάδες οχήματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων δεν αναμένεται η καταιγίδα να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή των εμβολίων κατά του κορονοϊού, η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη Δευτέρα. Ωστόσο υπήρξαν πληροφορίες ότι μερικά κέντρα διάγνωσης του κορονοϊού έκλεισαν προσωρινά σε ορισμένες πολιτείες.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η καταιγίδα μπορεί να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις, με το χιόνι να φτάνει ως και πάνω από τα 60 εκατοστά σε μια έκταση από την ανατολική Πενσυλβάνια ως τα όρη Κάτσκιλ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με 30 ή περισσότερα εκατοστά χιόνι να καλύπτουν τις υπόλοιπες γύρω περιοχές.