Σε καραντίνα ο Ισπανός πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον Μακρόν

Σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο της Μονκλόα και μετά την πρόσφατη επαφή που είχε ο ισπανος πρωθυπουργός με τον Εμανουέλ  Μακρόν στο Παρίσι για τα 60 χρόνια του ΟΟΣΑ, ο Ισπανός πρωθυπουργός αναστέλλει από σήμερα όλες τις δραστηριοτητές τους ως τις 24/12.

Στη ανακοίνωση τονίζεται ότι « ο πρωθυπουργός Pedro Sánchez, θα αναστείλει όλη τη δραστηριότητά του που έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Η πιο άμεση ενέργεια ήταν η συμμετοχή, μαζί με τον βασιλιά, στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Manuel Azaña στην Εθνική Βιβλιοθήκη, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις  13.00 ώρα Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Σάντσεθ ενημέρωσε τον βασιλιά ότι θα βρίσκεται σε  καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα έχουν παρέλθει δέκα ημέρες από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μακρόν στο Παρίσι.

Ο Πρόεδρος Sánchez θα υποβληθεί αμέσως σε διαγνωστικό τεστ για να μάθει την κατάστασή του και να αποφασίσει, με βάση τα αποτελέσματα, στην ημερήσια διάταξη του για τις επόμενες ημέρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο δείπνο που είχε παραθέσει ο Εμμανουελ Μακρόν την Δευτέρα 14/12 στα Ηλύσια παραβρέθηκε επίσης ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα , ο γγ τουΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και η πρόεδρος της Κομισιόν  Ούρσουλα Φον ντέρ Λαιεν.