Θα ζήσουν 17 διαφορετικά Χριστούγεννα στην Ισπανία

Δεκαεπτά οι τοπικές κυβερνήσεις, 17 διαφορετικά Χριστούγεννα θα ζήσει η Ισπανία το 2020. Ο κάθε Ισπανός ανάλογα με την περιοχή που ζει από τον Βορρά ως τον Νότο θα πρέπει να ενημερώνεται για τα μέτρα της κάθε περιοχής όπου σκοπεύει να περάσει τις γιορτές.

Για παράδειγμα σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε άλλες περιοχές αρχίζει από τις 10 το βράδυ, σε άλλες στις 11, στις 12 ή στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Για το οικογενειακό τραπέζι ο αριθμός κυμαίνεται από 6-10 άτομα ανάλογα με την περιοχή.

Για την μετακίνηση από την μία Αυτονομία στην άλλη, υπάρχουν κάποιες περιοχές που το επιτρέπουν, μπορεί όμως η περιοχή που γειτνιάζει μαζί τους να το έχει απαγορέψει.

Όλα αυτά προκαλούνται καθώς το Σύνταγμα δίνει στις Αυτονομίες την δυνατότητα να αποφασίζουν για την Υγεία ενώ η κεντρική κυβέρνηση Σάντσεθ αποφασίζει για την γενική πολιτική Υγείας.

Ωστόσο οι ειδικοί επιδημιολόγοι κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για το τρίτο κύμα πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών και συστήνουν στον πληθυσμού να εφαρμόσει πιστά όλα τα μέτρα την περίοδο των γιορτών.

Εντωμεταξύ επισπεύδεται η έναρξη των εμβολιασμών για τις 27-29 Δεκεμβρίου που θα γίνεται στα 13.000 κέντρα Υγείας της χώρας. Τα εμβόλια θα αρχίσουν να καταφθάνουν σε ειδικούς καταψύκτες 5.000 δόσεων ο καθένας και θα διανεμηθούν σε 50 σημεία της χώρας.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή