Εντείνονται οι προετοιμασίες για την έλευση του εμβολίου – Ενημέρωση του υπ. Υγείας κάθε Δευτέρα για τους εμβολιασμούς

Ο εμβολιασμός και η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, αναδεικνύονται τα «κλειδιά» για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα. Γι` αυτό τον λόγο κυβέρνηση και επιστήμονες επαναλαμβάνουν μετ` επιτάσεως ότι δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση τις μέρες των επικείμενων εορτών, ενώ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση για τον μαζικό εμβολιασμό, που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή, μετά την έγκριση που αναμένεται να δώσει αύριο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer. 

Στο πλαίσιο αυτό, από αύριο και κάθε Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, για την πορεία, τον προγραμματισμό και τα οφέλη του εμβολιασμού, ώστε να γίνει κατανοητό σε όλους ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι οι διαπιστώσεις σ` αυτή την κατεύθυνση από κορυφαίους καθηγητές ιατρικής της χώρας μας, που μίλησαν σε διαδικτυακή ημερίδα για τον κορονοϊό.

«Ανεπιφύλακτα και χωρίς ενδοιασμούς τα εμβόλια είναι η σωτηρία, είναι η λύση στο πρόβλημα σε όλες τις πανδημίες», υπογράμμισαν, και σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ανοσοποιηθεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού για να αποχαιρετίσει η επιδημία την Ελλάδα».

Πρόσθεσαν μάλιστα, ότι ο εμβολιασμός είναι και ένα πατριωτικό καθήκον, καθώς εκτός από τον εαυτό μας, βοηθάμε και τη χώρα μας να ορθοποδήσει.

Πηγή: ΕΡΤ1

Επιμέλεια: Δήμητρα Σέκη

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης, Μάκης Νασιάδης