Βαρύτητα στους ελέγχους υπό τον φόβο της χαλάρωσης

Η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ανά την επικράτεια είναι σταθερή αλλά αργεί με αποτέλεσμα η τήρηση των μέτρων κατά την περίοδο των γιορτών να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Το θέμα απασχόλησε τη  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση και επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών και έδωσε έμφαση στους εκτεταμένους ελέγχους που έχουν σχεδιαστεί και θα διεξάγονται ειδικά για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 22.00 το βράδυ.

Επίσης, εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την ταχεία υλοποίηση της πρώτης φάσης του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα. Σημειώθηκαν τα μεγάλα ποσοστά θετικής απόκρισης των υγειονομικών στη διαδικασία του εμβολιασμού, γεγονός που στέλνει, με το θετικό τους παράδειγμα, ένα μήνυμα για την πορεία της όλης προσπάθειας σε εθνικό επίπεδο.

Τονίστηκε η σημασία της ενημέρωσης των πολιτών μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τη σημασία του εμβολιασμού και για το πως φτάσαμε, μέσα από μια παγκόσμια αλυσίδα συνεργασίας ειδικών και επιστημόνων, στο δρόμο για την δημιουργία ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου ώστε να χτίσουμε σταδιακά τείχος ανοσίας.

Tο εμβόλιο ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό τις 27 χώρες κράτη μέλη

Τα πρώτα φορτία αναχώρησαν χθες για τις χώρες μέλη από τη μονάδα παραγωγής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη Πουρς του Βελγίου