Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εμβολιασμού

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη παρτίδα εμβολίων έφτασε στην πόλη και παραδόθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς, το  ΑΧΕΠΑ. Η τροφοδοσία στο νοσοκομείο θα γίνεται ανάλογα με τη ζήτηση αλλά και τα ραντεβού που θα έχουν προγραμματιστεί. Η διαδικασία προσομείωσης γίνεται σήμερα στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου και αύριο θα εμβολιαστούν οι 40 πρώτοι υγειονομικοί.

Στις 4 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Η διάθεση, πάντως, των υγειονομικών της Θεσσαλονίκης να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, είναι σε θετική κατεύθυνση.

Στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το μεγαλύτερο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, κέντρο αποθήκευσης των εμβολίων covid19.

Tην Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, θα φτάσει στη χώρα μας η δεύτερη μεγάλη παρτίδα, απευθείας από την Pfizer και θα αποθηκευτεί εκεί.

Μεγάλο βάρος  στην ενημέρωση αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί. Δηλώνουν ετοιμότητα, ζητούν ωστόσο από την κυβέρνηση μέριμνα για τον εμβολιασμό και των ιδίων.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στο μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ3, τόνισε ότι ο εμβολιασμός γεννά ελπίδα για έξοδο από την πανδημία.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάχτυλος είπε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και ότι δεν πρέπει να γίνουν πρόωρα βήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΟΛΓΑ ΨΑΡΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ