Προετοιμασίες σε όλο τον κόσμο για την Πρωτοχρονιά

Οι πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις των ευρωπαϊκών χωρών όλο και περισσότερο συγκλίνουν, υποκύπτοντας στις ανάγκες της αγοράς και στο δικαίωμα των παιδιών να χαρούν ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Ο Παππούς Παγωνιά, όπως αποκαλείται ο Ρώσος συνάδελφος του Φιλανδού Άη Βασίλη υποδέχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πάρκου ψυχαγωγίας στη Μόσχα τους μικρούς του φίλους.Φέτος η υποδοχή του Νέου Χρόνου στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περσινή λόγω των περιορισμών. Ωστόσο, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες με την προσθήκη περίπου 200 νέων αστραφτερών κρυστάλλινων τριγώνων στα τουλάχιστον 2.000 που αποτελούν την γιγάντια κρυστάλλινη σφαίρα με τα 32.000 λαμπάκια led που ανάβουν με την αντίστροφη μέτρηση κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Στην Αυστραλία, παρά τα περιορισμένα κρούσματα κορονοϊού, οι αρχές καλούν το κοινό να παρακολουθήσει φέτος από το σπίτι τα φημισμένα πυροτεχνήματα από τη γέφυρα του Σίδνεϊ. Ακυρώθηκαν ακόμα και οι ειδικές άδειες που είχαν δοθεί στους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Στην Κολομβία εορταστικό γεύμα θεωρείται το διπλό αμερικάνικο μπιφτέκι καλυμμένο με 5 φύλα χρυσού 24 καρατίων που αξίζει 60 ευρώ, 12 φορές περισσότερο από το σκέτο και σερβίρεται σε εστιατόριο της Μπογκοτά.