Άννα Διαμαντοπούλου: Το εμβόλιο για την Covid -19 είναι ο θρίαμβος της επιστήμης και της τεχνολογίας (audio)

Το εμβόλιο για την Covid -19 είναι ο θρίαμβος της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η ΕΕ επέδειξε πρωτοφανή ταχύτητα και αλληλεγγύη ώστε την ίδια μέρα και σε όλες τις χώρες να φθάσει το εμβόλιο. Το εμβόλιο κατοχυρώνει την υγεία μας, προσφέρει ελευθερία και μας οδηγεί στην επανακοινωνικοποίηση. Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού η υποψήφια για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ, Άννα Διαμαντοπούλου.

Η κυρία Διαμαντόπουλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα έκανε λόγο για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων στον ορθολογισμό και τόνισε την ανάγκη μιας ισχυρής συμμαχίας των δημοκρατικών χώρων με άξονα την ψηφιακή τεχνολογία, ωστόσο όπως επεσήμανε πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου ψυχρού πόλεμου, με τα χαρακτηριστικά του ελέγχου των κρατών, μεσώ ακριβώς της ψηφιακής τεχνολογίας.

Ή τώρα ή ποτέ είπε η κυρία Διαμαντόπουλου σχετικά με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ώστε να αλλάξει και η χώρα μας. Η Ελλάδα άνακτα τη θέση της στο παγκόσμιο στερέωμα, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η χώρα μας βγαίνει, πλέον, από το πηγάδι, παίρνει ανάσες και επιστρέφει.