Κανένας εφησυχασμός το μήνυμα των επιστημόνων -Τι θα γίνει με τα σχολεία

Κανένας εφησυχασμός το μήνυμα των επιστημόνων που χαρακτηρίζουν κρίσιμους τους επόμενους δύο μήνες για την εξέλιξη της πανδημίας. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μαραθώνια τηλεδιάσκεψη των ειδικών της επιτροπής και της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως όπου συζητήθηκαν τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σμαράγδα Αγορογιάννη, οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σε νέα σύσκεψη στις 4 Ιανουαρίου ενώ μέσα στο σαββατοκύριακο θα μελετηθούν και θα επανεξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Παιδείας υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 8 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά  ότι παρατείνεται το σκληρό lockdown με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη, Εορδαία, δήμο Βοΐου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου καθώς στις συγκεκριμένες περιοχές το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό. Στη συνέντευξη παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα οποία αποκαλύπτουν ότι στη χώρα μας έχουμε συνολικά 8.500 κρούσματα, εκ των οποίων περισσότερα από 2.000 στην Αττική και περισσότερα από 1.500 στη Θεσσαλονίκη.

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η νέα εκτόξευση των κρουσμάτων όπως και το γεγονός ότι βαρύ παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε περιοχές της χώρας στη Δυτική Αττική, τον Έβρο, το Κιλκίς, την Κοζάνη και την Πιερία. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα 1.047 νέα κρούσματα, 58 θανάτους και 458 διασωληνωμένους ενώ και οι ΜΕΘ , αν και οι εισαγωγές έχουν παρουσιάσει μείωση, εξακολουθούν να δέχονται πίεση.

Το πρωί έφτασε στο αεροδρόμιο και η πρώτη μεγάλη παρτίδα δόσεων του εμβολίου

Το πρωί ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 83.850 δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 που έφτασε με ειδική πτήση λίγο μετά τις 8:30 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Την πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων παρέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς