«Ο Κάπτεν Κόβιντ πάει τηλεκπαίδευση»… από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (βίντεο)

Η πρόσφατη κρίση της πανδημίας Covid-19 ανέδειξε τη ζωτική σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών της υγείας και της ασφάλειας στην κουλτούρα της κοινωνίας.

Η ενσωμάτωση των παραπάνω αρχών είναι ιδιαιτέρα σημαντική για τις ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η κριτική ένταξη της φιλοσοφίας υγιεινής και ασφάλειας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω κατάλληλων και σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων που θα διευκολύνουν την κατανόηση και υιοθέτησή τους.

Για το σκοπό αυτό το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Πανεπιστημίου της Κρήτης και το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, συνεργάστηκαν συνδυάζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία τους στην παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στην υγεία και ασφάλεια αντίστοιχα και δημιούργησαν τον Captain Covid-19. Πρόκειται για μία σειρά animation videos που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Το πρώτα επεισόδια της σειράς διερευνούν τα θέματα υγιεινής αναφορικά με την πρόληψη του Covid-19, ενώ τα επόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε διάφορα θέματα υγείας και ασφάλειας.

Η σειρά των videos του Captain Covid-19 προβάλλεται από τα διαδικτυακά κανάλια των δύο φορέων στο YouTube και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του δασκάλου, του γονιού και του εκπαιδευτικού, στην προσπάθεια μύησης στις αρχές της υγιεινής και ασφάλειας.

Παρακολουθήστε το πρώτο επεισόδιο

Παρακολουθήστε το δεύτερο επεισόδιο

Πηγή: Πανεπιστήμιο Κρήτης