Ο Γ. Κουτρουμάνης απαντά σε ερωτήσεις για τους συνταξιούχους και τα αναδρομικά

Απορίες και ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με το τι ισχύει με τα αναδρομικά διαφόρων κατηγοριών συνταξιούχων έλυσε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 ο εργατολόγος Γιώργος Κουτρουμάνης.

«Το 2021 δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όρια ηλικίας, ούτε με τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, ούτε με το εφάπαξ που χορηγούν διάφορα Ταμεία» διαβεβαίωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Άρα, πρόσθεσε, δεν χρειάζονται συνθήκες πανικού επειδή λήγει το 2020, για όποιον μπορεί να βγει στην σύνταξη, ας το πράξει αν θέλει με άλλα κριτήρια. Δεν θα χάσει κανείς τίποτα εάν αποχωρήσει από την εργασία του το 2021 ενώ θα μπορούσε να το κάνει το 2020 συμπήρωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Όσον αφορά στα αναδρομικά των κληρονόμων το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα δουν κι αυτοί τα χρήματα στους λογαριασμούς τους εφόσον έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης.

Αναφερόμενος στην κατηγορία εκείνων που εργάζονται ενώ έχουν βγει στη σύνταξη και έχουν περικοπή της τάξης του 60%, με το νέο νόμο από 1ης Μαρτίου 2020 έχουν περικοπή της σύνταξης κατά 30%, άρα πρέπει να τους επιστραφούν αναδρομικά οι κρατήσεις αυτές. Αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου, προέβλεψε.