Ανησυχεί τους Βρετανούς η νοτιοαφρικανική παραλλαγή του κορονοϊού

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας  Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι είναι πιο επικίνδυνη η μετάλλαξη του ιού που εντοπίστηκε στην Ν. Αφρική από τη βρετανική, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι της.

Η νέα παραλλαγή του ιού χαρακτηρίστηκε από τον υπουργό Ματ Χάνκοκ ως ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα» και ομολόγησε στο BBC πως ανησυχεί βαθύτατα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι’ αυτό ελήφθησαν τα μέτρα, για να περιοριστούν όλες οι οι πτήσεις από τη Νότια Αφρική.

Εξάλλου, ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

«Σύμφωνα με έναν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης, ο λόγος που ο Ματ Χάνκοκ είναι ‘απίστευτα ανήσυχος’ για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή της Covid-19 είναι ότι δεν είναι τόσο σίγουροι ότι τα εμβόλια θα είναι τόσο αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή της όσο είναι για την παραλλαγή που εμφανίσθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Πέστον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters