Βρετανία: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού – Έρχονται αυστηρότερα μέτρα

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στη Βρετανία, αναμένεται να ανακοινώσει σε διάγγελμά του απόψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, καθώς εξαπλώνεται ανησυχητικά και η νέα μετάλλαξη της Covid-19.

Σύμφωνα με το BBC, o Μπ. Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει lockdown στην Αγγλία, που ενδέχεται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα. Τα νέα μέτρα εκτιμάται ότι θα είναι ανάλογα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου.

 Tο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε τη Δευτέρα νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού, 58.784, ενώ άλλοι 407 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου μέσα σε ένα 24ωρο.

Την Κυριακή, ανακοινώθηκαν στη Βρετανία 54.990 νέα κρούσματα και άλλοι 454 θάνατοι.

Ο Μπ. Τζόνσον σχεδιάζει να εντείνει τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν πολύ σύντομα. Όπως έγινε γνωστό, το κοινοβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

«Η εξάπλωση της νέας μετάλλαξης της Covid-19 έχει οδηγήσει στην ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Ο πρωθυπουργός είναι σαφής για το γεγονός ότι επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν. Θα τα ανακοινώσει το βράδυ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπ. Τζόνσον.

Η Σκωτία ήδη ανακοίνωσε μέσω της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας οι πολίτες θα έχουν νομική υποχρέωση να παραμείνουν στα σπίτια τους, με εξαίρεση αναγκαίους σκοπούς, σε συνθήκες ανάλογες με το λοκντάουν που είχε επιβληθεί στην αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Η Σκωτία προχωρά στο αυστηρότερο lockdown από τον περασμένο Μάρτιο, δίνοντας εντολή στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι για τον Ιανουάριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμάκωση της κρίσης Covid-19 με τη νέα, πιο μεταδοτική μετάλλαξη του νέου κορονοϊού, δήλωσε η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον.

Πηγές: BBC, Reuters, Associated Press