Τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της πανδημίας, υποχρέωσαν το Δήμο Πατρέων να αναστείλει τη χρήση των εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, από τους κατόχους της Δωρεάν Κάρτας Εισόδου. Αξίζει όμως να σημειωθεί ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που ανέρχεται σε 4.000 και αθλούνται μέσω του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, δείγμα απήχησης του θεσμού, όταν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου ανακοίνωσε τα παρακάτω για τη χρήση των εγκαταστάσεων:

«Η δυναμικότητα των εγκαταστάσεων που προσδιορίζεται αντικειμενικά τόσο από την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί περιορισμού μετάδοσης του Covid 19, όσο και από το διαθέσιμο προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί ούτε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών των αθλητών στίβου των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της πόλης, που σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ έχουν μεσοπρόθεσμες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις και ως εκ τούτου έχουν προφανώς προτεραιότητα.

Με αυτά τα δεδομένα, για το χρονικό διάστημα ισχύος των περιορισμών λόγω πανδημίας, δεν υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα ασφαλούς χρήσης των εγκαταστάσεων από τους 4.000 συμπολίτες αθλούμενους του μαζικού λαϊκού αθλητισμού που διαθέτουν Κάρτα Δωρεάν Εισόδου.

Η Διοικούσα Επιτροπή όπως από τον Κανονισμό Λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού, έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα αποφάσισε την αναστολή της χρήσης των

εγκαταστάσεων από τους κατόχους της Δωρεάν Κάρτας Εισόδου για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η απόφαση αυτή έχει εγκριθεί από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού όπως επίσης προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας».

Σχετική είδηση: Δήμος Πατρέων: Ανάδειξη & ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του αθλητισμού – Συνέντευξη του Τ. Πετρόπουλου στο ert.gr