Βρετανία: Θλιβερό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού – Ξεπέρασαν τις 60.000

Περισσότερα από 60.000 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε η Βρετανία για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πιο μολυσματική μετάλλαξη του ιού. Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων παραμένει σε επίπεδα πάνω από τις 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Άλλοι 830 ασθενείς υπέκυψαν στη νόσο, με τους θανάτους να υπερδιπλασιάζονται μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς τη Δευτέρα είχαν ανακοινωθεί 407 νεκροί.

Τη σοβαρότητα της υγειονομικής κρίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, πρώτη ημέρα του καθολικού lockdown σε Αγγλία και Σκωτία, με μέτρα ανάλογα με εκείνα του περασμένου Μαρτίου και με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ, διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι’ αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη Βρετανία έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος το 2020.

Πηγή: Reuters