Παρατηρητήριο για τον covid-19: Σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κέρκυρα

Σε χαμηλά επίπεδα σταθεροποιήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κέρκυρα σημειώνει το παρατηρητήριο για τον covid – 19 στην 15νθήμερη έκθεση του. Όμως, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο επιδημιολόγος καθηγητής Γιάννης Αλαμάνος, περιμένουμε τα στοιχεία του επόμενου 10ήμερου προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διάδοση λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών και εξαιτίας του ότι μπαίνουμε στους κατεξοχήν μήνες των ιώσεων Γενάρη και Φλεβάρη.


Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το Παρατηρητήριο αναφέρει:

Από την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19, προκύπτει ότι κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου διατηρήθηκε οριακά η σταθεροποίηση της επιδημίας στην Κέρκυρα. Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο διάστημα αυτό παρέμεινε σχετικά χαμηλός σε σχέση με το Νοέμβριο, αλλά αυξημένος σε σχέση με το πρώτο δεκαπενθήμερο. Το ίδιο ισχύει και για τις νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, μετά την εφαρμογή του γενικευμένου lock down ανακόπηκε η επιταχυνόμενη κλιμάκωση της επιδημίας στην Κέρκυρα, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη στις αρχές Νοεμβρίου. Από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση. Ωστόσο, η διασπορά του ιού εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με αυξητικές τάσεις στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Αυτό προκύπτει τόσο από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όσο και από τον αριθμό των νοσηλειών, των σοβαρών περιστατικών και των θανάτων, σ’ αυτό το διάστημα. Επίσης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και πάλι τοπικές και οικογενειακές συρροές κρουσμάτων.

Αναλυτική παρουσίαση της επιδημιολογικής εικόνας COVID-19 στην Κέρκυρα μέχρι και την 31/12 υπάρχει σε επικαιροποιημένη έκθεση, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.