«Φρούριο» η Ουάσιγκτον εν όψει διαδηλώσεων οπαδών του Τραμπ

Ψηφοφόροι του Ντόναλντ Τραμπ έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται κοντά στον Λευκό Οίκο, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις αυριανές μεγάλες διαδηλώσεις, την ώρα που θα συνεδριάζει το Κογκρέσο για την επικύρωση της εκλογική νίκης του Τζο Μπάιντεν. Η αμερικανική πρωτεύουσα για μια ακόμη φορά θυμίζει φρούριο με επιχειρήσεις και καταστήματα κλειστά και οχυρωμένα, με την Εθνική Φρουρά και αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε γωνία της πόλης και τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα έτοιμα, όπως λένε, για όλα.

Το κίνημα «Black Lives Matter» και άλλες οργανώσεις που το στηρίζουν δηλώνουν ότι οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη.

Οι αρχές της Ουάσιγκτον συνέλαβαν τη Δευτέρα τον αρχηγό της ακροδεξιάς οργάνωσης «Περήφανα Αγόρια» με το που πάτησε το πόδι του στην πόλη. Η δήμαρχος έδωσε εντολή να συλλαμβάνεται όποιος εντοπιστεί με όπλο πάνω του.

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας και οι αρχές καλούν τους κατοίκους να αποφύγουν όλες τις επόμενες ώρες το κέντρο της πόλης το οποίο ούτως η άλλως θα είναι απροσπέλαστο. Όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική αναμέτρηση στη Τζόρτζια για τις δυο έδρες που θα κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Λένα Αργύρη