Ε.Μακρόν: Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτα στη βία

Βαθιά υποστηρικτικός στον αμερικανικό λαό και στην ιδέα της δημοκρατίας εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμα του σε βίντεο σχολιάζοντας τα όσα πρωτοφανή διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον.

«Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτε στη βία μερικών, οι οποίοι θέλουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση» τη δημοκρατία, δηλώνει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά την εισβολή οπαδών του Τραμπ χθες, Τετάρτη.

«Όταν, σε μία από τις πιο παλιές δημοκρατίες του κόσμου, οπαδοί ενός απερχόμενου προέδρου θέτουν υπό αμφισβήτηση, με τα όπλα, το νόμιμο αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης, αυτή που πλήττεται είναι η παγκόσμια ιδέα ένας άνθρωπος, μία ψήφος», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτό που συνέβη σήμερα στην Ουάσιγκτον ασφαλώς δεν είναι αμερικανικό», κατέληξε στην ομιλία του, την οποία εκφώνησε στο προεδρικό μέγαρο και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω στις 3 το πρωί.

«Αποτελεί επιλογή μας εδώ και αιώνες να βάζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ειρήνη, τον σεβασμό του άλλου, την αναγνώριση ότι η ελευθερία είναι υπεράνω όλων, κάτι που απειλείται σήμερα στις δημοκρατίες μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Μακρόν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας και επανέλαβε την διατύπωση φιλίας προς τον αμερικανικό λαό και την αμερικανική δημοκρατία.

« Θέλω να τονίσω τον κοινό αγώνα μας ώστε οι δημοκρατίες μας να βγουν πιο ισχυρές απ’ αυτή τη στιγμή που βιώνουμε σήμερα», συνέχισε.