Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Βροχές, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες…!

Ο άστατος καιρός, με βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη… Οι νοτιάδες θα φτάνουν ενισχυμένοι και τα 7 μποφόρ στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας το Σαββατοκύριακο και τους 22 βαθμούς τοπικά, στα νότια. Πτώση θερμοκρασίας και λίγα χιόνια στα ορεινά περιμένουμε από την Τρίτη.

ΣΗΜΕΡΑ

Βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά και το Α. Αιγαίο, μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά κατά διαστήματα. Νοτιάδες 4-6 μποφόρ και μικρή άνοδος θερμοκρασίας, κυρίως στα νότια.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγη συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένες, νοτιάδες σταδιακά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λίγη συννεφιά, με πιθανότητα για βροχές, κυρίως από το απόγευμα και μετά, νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο τοπικές βροχές, στα δυτικά και καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγη συννεφιά κατά διαστήματα, με πιθανότητα για λίγες βροχές στα κεντρικά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 7 και πιθανώς στο ΒΑ Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά και τα 8

μποφόρ και θα ανέβει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου

Μετεωρολόγος ΕΡΤ

B.Sc Φυσικός

Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ

M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ

Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ