Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για διαχείριση πανδημίας – Άνοιγμα σχολείων

Σφοδρά πυρά εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην αιχμή της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται το άνοιγμα των σχολείων ενώ ταυτόχρονα εγκαλεί την κυβέρνηση ότι έκανε τα «στραβά μάτια» μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες.  «Για χάσιμο του ελέγχου στη διαχείριση της πανδημίας» κάνει λόγο και το ΚΙΝΑΛ και επικρίνει την κυβέρνηση «για τα συνεχή μπρος-πίσω με τα σχολεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση συγκεκριμένα, ότι «έχει προκαλέσει μπάχαλο στο  θέμα των σχολείων», πως αρχικά είχε ανακοινώσει άνοιγμα χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή ειδικών, ενώ σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν και πως περιμένουν τις εισηγήσεις της επιτροπής που θα συνεδριάσει την Παρασκευή, ενώ, όπως επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ «μετά από δύο ώρες, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα ανοίξουν κανονικά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής»

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση ότι έχει «κάνει τα στραβά μάτια», εκ νέου σε εικόνες συνωστισμού, χθες στις εκκλησίες και αποδίδει πολύ μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε:

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τρίτο, ακόμα χειρότερο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση τα έχει χαμένα. Έστειλε μήνυμα χαλάρωσης μέσα στις γιορτές, ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς τη συνεδρίαση της επιτροπής, για δεύτερη φορά έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες. Μπροστά στην ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων προαναγγέλλει νέα περιοριστικά μέτρα. Χωρίς την ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς μέτρα οικονομικής στήριξης της κοινωνίας. Μέσα σε δύο μήνες και μια εβδομάδα θρηνούμε 4.473 συνανθρώπους μας και η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική. Η αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας φέρει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη».

Αλλά και το ΚΙΝΑΛ εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και για «μπρος-πίσω στο άνοιγμα των σχολείων». Ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: Η Κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και αυτό κοστίζει ακριβά. Όσα είδαμε χθες στις εκκλησίες, τα συνεχή μπρος-πίσω με τα σχολεία, η έλλειψη του σχεδίου για τα εμβόλια, δημιουργούν έντονη ανησυχία για την διαχείριση της πανδημίας. Κάτι που αναδεικνύεται και μέσα από τις παρεμβάσεις των λοιμωξιολόγων. Οι «εντολές Μητσοτάκη» δεν πείθουν κανέναν. Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της ΤΩΡΑ, να πει την αλήθεια και να μην εμπαίζει τους πολίτες. Ό,τι συμβεί από εδώ και μπρος έχει την υπογραφή της.

Για τις δηλώσεις της Α. Πελώνη όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων είχε υπάρξει ανακοίνωση και του Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Λύσης:

«Για άλλη μια φορά, ήξεις αφήξεις από την κυβέρνηση, αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. Αντί για επιτελικό κράτος βλέπουμε μια «κυβέρνηση Πυθία», με πολιτική επιπέδου «καφεμαντείας». Ας κατανοήσουν επιτέλους ότι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζονται «χρησμούς», αλλά λύσεις».

Πηγή: ΕΡΤ