Ινδονησία: Ανασύρονται συντρίμμια από το αεροσκάφος – Αναζητείται το «μαύρο κουτί»

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες των συνεργείων στην Ινδονησία για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των «μαύρων κουτιών» του αεροσκάφους που συνετρίβη, ενώ μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ενδείξεις για κανένα επιζώντα, αντίθετα εντοπίζονται και ανασύρονται ανθρώπινα μέλη.

Σήματα τα οποία ίσως προέρχονται από τον πομπό εντοπισμού του καταγραφέα συνομιλιών πτήσης του αεροσκάφους Boeing 737-500 που κατέπεσε στη θάλασσα μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας χθες εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή, δήλωσε ο Μπαγκούς Πουρουχίτο, επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της ασιατικής χώρας.

EPA/Bagus Indahono

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

«Σήμερα το πρωί μας παραδόθηκαν δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Γιούσρι Γιούνους στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro. Η αστυνομία έχει αρχίσει τη διαδικασία «αναγνώρισης» των θυμάτων, πρόσθεσε.

EPA/MAST IRHAM

Πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες αναπτύχθηκαν νωρίτερα το πρωί στον τόπο όπου πιστεύεται ότι έγινε η συντριβή του αεροσκάφους, ο οποίος προσδιορίστηκε τη νύχτα.

Νωρίτερα, ανασύρθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα από τη θαλάσσια περιοχή.

Τα ευρήματα μεταφέρονται στο κυριότερο λιμάνι της Τζακάρτας, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijawa με 62 επιβαίνοντες εκτελούσε δρομολόγιο από την Τζακάρτα στην Ποντιάνακ, στο ινδονησιακό τμήμα του νησιού Βόρνεο, όταν η επαφή του με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 14:40 (τοπική ώρα· 09:40 ώρα Ελλάδας), κάπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Σχετική είδηση: Συνεχίζονται οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία (video)