Στα θρανία και πάλι από αύριο οι μικροί μαθητές

Κομβική ημέρα είναι η αυριανή για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και την εκπαίδευση. Ξεκινά ο προγραμματισμός των ραντεβού για τον γενικό πληθυσμό, ενώ επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών, καθώς και σχολείων ειδικής αγωγής. Έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα πρόληψης, όπως η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, ενώ στα διαλείμματα οι μικροί μαθητές θα προαυλίζονται σε διαφορετικές ώρες.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα γρήγορα τεστ σε εκπαιδευτικούς. Χθες, αρνητικά βγήκαν και τα 600 τεστ, στα οποία υπεβλήθησαν οι δάσκαλοι και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων.

Υπεύθυνη για την καθαριότητα, τις μάσκες, τα αντισηπτικά, καθώς και μία σειρά σημαντικών θεμάτων για την ετοιμότητα των σχολείων από Δευτέρα και για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς, είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τον  Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρη Καφαντάρη, έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις στα σχολικά κτήρια, ενώ  σε επάρκεια είναι τόσο τα ανττισηπτικά όσο και οι μάσκες, ώστε να διανεμηθούν σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ