NOVARTIS: Καταθέσεις στον Άρειο Πάγο από Π. Πικραμένο και Α. Γεωργιάδη

Ηθικό αυτουργό της σκευωρίας της Νοβάρτις χαρακτήρισε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει στην ανακρίτρια του Ειδικου Δικαστηρίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Να ξεσκεπάσουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία πολιτικά και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η δημοκρατία μας είχε από μια ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό κατά τη γνώμη μου την Ελένη Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης είναι το 7ο πολιτικό πρόσωπο που κατέθεσε για το ρόλο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο χειρισμό της έρευνας για τη Νοβάρτις, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης. Νωρίτερα είχε καταθέσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος: «Έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο ελληνικός λαός και έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας.»

Μέχρι σήμερα το κατώφλι της Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου έχουν περάσει για κατάθεση ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως: «Μια πολύ σκοτεινή υπόθεση στο χώρο της πολιτικής και της δικαιοσύνης κι ευχόμεθα να φωτίσει αυτήν και μετά να ακολουθήσει η νέμεσις».

Την ώρα που οι καταθέσεις στον Άρειο Πάγο συνεχίζονται η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση της, ασκούσε ποινική δίωξη σε βάρος 8 στελεχών της Νοβάρτις Ελλάς για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ εξακολούθηση.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι και επτά γιατροί που κατηγορούνται για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Και οι 15 κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις στους εισαγγελείς τις προηγούμενες ημέρες. Την Πέμπτη συνεχίζει την κατάθεσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ