Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες της Π.Ε.Σερρών και οι αρμόδιες αρχές, παρά την μείωση της εισροής των υδάτων, που σημειώνεται από το πρωί, από τη γειτονική Βουλγαρία στον ποταμό Στρυμόνα .

Κατά διαστήματα χθες το βράδυ η στάθμη της κοίτης του ποταμού αυξήθηκε κατά 90 εκατοστά, αλλά από σήμερα το πρωί έπεσε στα 50 εκατοστά. Ενδεικτικό της κρισιμότητας της χθεσινής κατάστασης, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, αποτελεί το γεγονός ότι στο ύψος της γέφυρας του Μεγαλοχωρίου η εισροή των υδάτων άγγιξε και τα 400 κυβικά το δευτερόλεπτο.

 «Δεχτήκαμε μια πραγματική επίθεση με τεράστια ποσότητα νερού να εισβάλει από τη Βουλγαρία. Όλη τη νύχτα οι  υπηρεσίες βρισκόταν σε επαγρύπνηση κατά μήκος της κοίτης του Στρυμόνα, ενώ γίνονται διαρκείς έλεγχοι για την στάθμη του νερού. Ευτυχώς σήμερα έχουμε ύφεση του φαινομένου», δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Ελληνική Πρεσβεία στην Σόφια, έντονα πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν εκατέρωθεν της κοίτης του Στρυμόνα, εντός του βουλγαρικού εδάφους, όπου έχουν σπάσει τα υδατοφράγματα σε διάφορες περιοχές και πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές, αγροτικές εκτάσεις και οδικό δίκτυο.