Στην αποκατάσταση των ζημιών από τη νεροποντή προχωρά ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

 

Ένα σπίτι πλημμύρισε στην Ερεσό όπου έμενε μια ηλικιωμένη, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί, ενώ πλημμύρισαν άλλα δύο σπίτια, στο Σκουτάρο και στο Μανταμάδο αντίστοιχα και έντεκα κτηνοτρόφοι από την υπερχείλιση του ποταμού Τσικνιά, ενώ μεγάλα προβλήματα καταγράφονται στο αγροτικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο δρόμο Πέτρας – Μολύβου στην περιοχή Καβάκι, από κατολισθήσεις και στο δρόμο Κάπης-Πελόπης-Υψηλομέτωπου-Στύψης και στον Ασπροπόταμο-Μανταμάδο, κυρίως από φερτά υλικά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου μαζί με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέα Αξή ήταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, που παρατηρήθηκε έντονη βροχόπτωση χθες αργά το βράδυ και από σήμερα το πρωί, καταγράφουν και παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι ζημιές στο δημοτικό οδικό δίκτυο και γίνονται παρεμβάσεις ακόμα και στο περιφερειακό και όπου κατά τόπους διαπιστώνεται πρόβλημα.

Η Πολιτική Προστασία παραμένει σε επιφυλακή και συντονίζει το έργο της αποκατάστασης του αγροτικού δικτύου όπου παρατηρούνται οι μεγαλύτερες ζημιές.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη