ΓΣΕΕ: Αποτροπιασμός στην επίθεση σε εργαζόμενο της ΣΤΑ.ΣΥ

Την άμεση απόδοση ευθυνών ζητάει η ΓΣΕΕ για την επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της ΣΤΑ.ΣΥ, ενώ εκφράζει και τον αποτροπιασμό της για το γεγονός.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ΓΣΕΕ εκφράζει την έντονη αγανάκτησή της και καταδικάζει την αποτρόπαιη επίθεση εις βάρος συναδέλφου εργαζόμενου της ΣΤΑ.ΣΥ, στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας, από δύο αγνώστους με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μπαίνουν στο στόχαστρο διαφόρων, να κινδυνεύει η ζωή τους επειδή στην ουσία έκαναν τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται το καθημερινό μεροκάματό τους σε μεροκάματο τρόμου.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄επανάληψη, αρκετοί συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων. Πράξεις βίας, οι οποίες αφενός μεν δεν λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αφετέρου στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτούμε να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες».