Θετικός στον κορονοϊό ο πιλότος Φόρμουλα 1 της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ

Ο οδηγός Φόρμουλα 1 της Ferrari Σαρλ Λεκλέρ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 και ότι έχει απομονωθεί στο σπίτι του στο Μονακό παρουσιάζοντας ήπια συμπτώματα.

Ο 23χρονος ανέφερε ότι αισθάνεται καλά.

«Ελέγχομαι συχνά σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της ομάδας. Δυστυχώς, έμαθα ότι ήρθα σε επαφή με θετικό κρούσμα και αμέσως απομονώθηκα, ενημερώνοντας όλους όσους ήρθα σε επαφή», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram. «Το τεστ που έκανα στη συνέχεια βγήκε θετικό», πρόσθεσε.

«Θα παραμείνω σε απομόνωση στο σπίτι μου στο Μονακό και θα συμμορφωθώ με τους κανόνες που έχουν οριστεί από τις τοπικές υγειονομικές αρχές»

Ο Λεκλέρ δεν διευκρίνισε πώς μπορεί να μολύνθηκε από τον ιό.

Είναι ο 5ος οδηγός, από τους 20 της Φόρμουλα 1, που διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 μετά τον Μεξικανό Σέρχιο Πέρες, τον Καναδό Λανς Στρολ (και οι δύο οδηγοί στην ίδια ομάδα το 2020), τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Βρετανό, Λιούις Χάμιλτον και τον συμπατριώτη του, Λάντο Νόρις.

Το πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 του 2021 αναμένεται να εκκινήσει στις 28 Μαρτίου στο Μπαχρέιν μετά την αναβολή, λόγω της πανδημίας, του εναρκτήριου αγώνα στην Αυστραλία στις 21 Μαρτίου.

Πηγή: Ρόιτερς