Β. Κικίλιας: Ανησυχία για Δ. Αττική – Από 18 ετών οι διασωληνωμένοι

Τα 46 χρόνια είναι η μέση ηλικία των κρουσμάτων και παρά τα μέτρα, τα ημερήσια κρούσματα βρίσκονται σε μικρή αύξηση. Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν και η παράκληση για τήρηση των μέτρων είναι έντονη, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εφιστώντας την προσοχή και πάλι στη Δυτική Αττική αλλά και τη Βοιωτία. Η ηλικία των διασωληνωμένων είναι από τα 18 ως τα 64 χρόνια, επεσήμανε και ενδεικτικά ανέφερε ότι στην Αττική η πληρότητα στις ΜΕΘ παραμένει στο 59%.

Υπερήφανος «που φτάσαμε στην αρχή του τέλους αυτής της κρίσης της δημόσιας υγείας με τον εμβολιασμό», δήλωσε ο κύριος Κικίλιας. «Δεν έχουμε τη ραγδαία αύξηση που φοβόμαστε και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα», ανέφερε.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι επικρατεί προβληματισμός για τρόπο και την ταχύτητα διασποράς στην Ευρώπη, και αναφέρθηκε στο νέο χθεσινό ρεκόρ στη Βρετανία, αλλά και τους πάνω από 1000 θανάτους καθημερινά στη Γερμανία.

Η Ελλάδα παραμένει στην 23η θέση μεταξύ 45 ευρωπαϊκών χωρών τόνισε.

Κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, ο Βασίλης Κικίλιας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν συμβάλει κομβικά στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.