Δ. Τζαγαδούρα: Καθοριστικός ο ρόλος των Περιφερειακών Σταθμών στην εντυπωσιακή άνοδο της ΕΡΤ

«Οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη αποδοχή, που δείχνει η έρευνα της Marc για την Δημόσια Τηλεόραση από το κοινό, τους τελευταίους δώδεκα μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων, σήμερα το πρωί, η Διευθύντρια των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ Δήμητρα Τζαγαδούρα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου «Καλημέρα με την ΕΡΑ».

Η κ. Τζαγαδούρα εξέφρασε την ικανοποίηση της αλλά και όλων όσων εργάζονται στην ΕΡΤ για τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνει ότι το 72,8% των πολιτών δηλώνουν ότι η ΕΡΤ έχει βελτιωθεί αισθητά τον τελευταίο χρόνο, ενώ επιπλέον το 65,1% εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την συνολική εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 50,6% πριν από ένα χρόνο. «Η έρευνα δείχνει μια εμπιστοσύνη στην ενημέρωση της ΕΡΤ αλλά και μια ικανοποίηση στην ψυχαγωγία, στα σίριαλ, στον πολιτισμό. Για τα δελτία ειδήσεων, η θέαση τους φτάνει στο 32%. Υπάρχει επίσης μια άνοδο στην ημερήσια κάλυψη σε όλα τα κανάλια της ΕΡΤ. Η άνοδος της ΕΡΤ1 είναι στο 17,7%, της ΕΡΤ2 11,6% και για την ΕΡΤ3 7,2%. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να παρακολουθήσουν την Δημόσια Τηλεόραση», σημείωσε η Διευθύντρια των Περιφερειακών Σταθμών. Πρόσθεσε ότι αυτό ικανοποιεί τους ανθρώπους της, όλους όσοι εργάζονται στην ενημέρωση είτε στο κέντρο είτε στην περιφέρεια.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό των Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΤ : «Η αποδοχή στην ενημέρωση δεν μπορεί παρά να είναι και αποδοχή στην δραστηριότητα των περιφερειακών σταθμών αφού καθημερινά στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ, ένα βασικότατο κομμάτι του δελτίου, ανήκει στην περιφέρεια. Έχουν βάλει πάνω από το λιθαράκι τους οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας στην εμπιστοσύνη του κοινού».

Η κ. Τζαγαδούρα αποκάλυψε ότι αυτό τον καιρό γίνονται συζητήσεις για το πώς θα προβεί η ΕΡΤ σε έρευνες σε τοπικό επίπεδο, που θα αφορούν το ραδιόφωνο.

Η Διευθύντρια των Περιφερειακών Σταθμών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα νέα προϊόντα της ΕΡΤ, το ίντερνετ αλλά και την ERTFLIX: «Αυτοί είναι νέοι τρόποι επικοινωνίας με ένα κοινό που ήταν δύσκολο να το προσεγγίζει η ΕΡΤ. Η ενημέρωση μέσω τάμπλετ και υπολογιστή αφορά ένα ειδικό κοινό, το λεγόμενο δυναμικό και φαίνεται, όπως έδειξε η έρευνα, ότι η ERTFLIX απογειώνεται ενώ πολύ καλά πάει και το ίντερνετ. Προκαλούν σε όλους μας ενθουσιασμό και μας δίνουν δύναμη όπου και αν εργαζόμαστε».

Ολοκληρώνοντας στη συζήτηση η κ. Τζαγαδούρα υποσχέθηκε, ότι η ΕΡΤ θα συνεχίζει να βελτιώνεται όπως έχει υποχρέωση προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και ότι θα συνεχίσει να είναι αξιόπιστη και δεν θα κάνει εκπτώσεις στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.