Πάτρα: Πιέζονται τα νοσοκομεία – Νέα πτέρυγα στο ΠΓΝΠ για περιστατικά covid -19

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αχαΐα με τις υγειονομικές αρχές να είναι σε επιφυλακή καθώς για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, ο Νομός καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Χθες ανακοινώθηκαν 112  νέα κρούσματα με το 90%  να εντοπίζεται στο αστικό ιστό της Πάτρας.

Η πίεση στα νοσοκομεία  είναι μεγάλη  με την πληρότητα στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου να αγγίζει  το 100%.

Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ανοίξει νέα πτέρυγα για να εξυπηρετεί περιστατικά κορονοϊού. Επίσης στο ΠΓΝΠ, η πληρότητα στη ΜΕΘ έχει φτάσει το 60%.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορονοϊό, έξι στη ΜΕΘ και δύο διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των επιδημιολόγων αποφάσισε να τεθεί (πέραν της Πάτρας που είναι ήδη) σε σκληρό lockdown ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και την Παρασκευή  αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τα μέτρα.

Στο μεταξύ να κλείσουν τα σχολεία και στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ζητά με επιστολή του στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ,  ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς μέχρι να τεθεί σε έλεγχο η διασπορά του κορονοϊού.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εντοπίζονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα θετικά κρούσματα covid-19. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης η κατάσταση εμφανίζεται κρίσιμη με τάξεις και σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων αλλά και με καταλήψεις σχολείων με αίτημα το κλείσιμό τους λόγω ανησυχίας μετάδοσης του κορονοϊού.

Θα πρέπει κύριε Υπουργέ να ληφθούν υπ’ όψιν δύο πρόσθετα δεδομένα:

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών στο Δήμο μας μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους ομαδικά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου μας κατοικούν στο γειτονικό Δήμο Πατρέων, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία που υπηρετούν. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Υπουργέ, σας ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η μετάδοση της νόσου».