Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας,  καθώς σημειώθηκε βλάβη σε 4 γραμμές μέσης τάσης.

Χωρίς ρεύμα είναι από χθες Κυριακή, από τις δύο το μεσημέρι η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος. Περιορισμένες βλάβες αναφέρθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. 

Η βλάβη στα βόρεια προάστια, εντοπίζεται από την Φιλοθέη έως την Άνοιξη και τον Ωρωπό, όπως είπε  στην ΕΡΤ, ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ. Άλλη βλάβη εντοπίζεται στη γραμμή από Γέρακα και Παλλήνη μέχρι τη Λούτσα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν σε αυτές τις περιοχές να επαναφέρουν το ρεύμα

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Όπως είπε στην ΕΡΤ  και στην εκπομπή «Από τις έξι» ο δήμαρχος της Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, πολλά σπίτια με ηλικιωμένους, παιδιά και αρρώστους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  και ενημέρωσε πως το μεσημέρι αναμένεται σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ να αποκατασταθεί η βλάβη, η οποία εντοπίζεται στο χερσαίο τμήμα του δικτύου στην περιοχή του Πηλίου, που τροφοδοτεί τις Σποράδες. Όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι πολύ δύσκολο τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, να προσεγγίσουν τα σημεία που έγιναν οι ζημιές.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, 600 συνεργεία με 1.500 εργαζόμενους βρίσκονται επί ποδός, πανελλαδικά. Όπως αναφέρει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα προχωρήσει σε κυκλικές διακοπές ρεύματος, προκειμένου να διατηρηθεί η ευστάθεια του συστήματος. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές να κάνουν συνετή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών, όσο είναι σε εξέλιξη τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πηγή: ΕΡΤ