Zoom: Η εταιρεία προβλέπει μεγάλη ανάπτυξη το 2021 και στην μετά την πανδημία εποχή

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του και των , μιλώντας σε αναλυτές της Γουόλ Στριτ, ο Yuan ανέφερε πως η Zoom από εταιρεία μιας πολύ επιτυχημένης εφαρμογής γίνεται η εταιρεία μιας πλατφόρμας, η οποία υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών επικοινωνίας. «Πιστεύω ότι το να γίνουμε η εταιρεία μιας πλατφόρμας θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς», ανέφερε ο ίδιος. «Δεν είμαστε πιά μόνο μια εταιρεία βιντεοδιασκέψεων», πρόσθεσε.

Το τελευταίο τρίμηνο, που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου, η εταιρεία είχε έσοδα 883 εκατομμύρια δολάρια, έναντι μόνο 188 εκατομμυρίων δολαρίων στο αντίστοιχο τρίμηνο έναν χρόνο πριν (αύξηση περίπου 370%). Παρότι οι βασικές υπηρεσίες του Zoom είναι δωρεάν, η εταιρεία χρεώνει τις επιπλέον δυνατότητες της πλατφόρμας σε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα εργαλεία της για επαγγελματικούς σκοπούς.  Ήδη έχει 467.100 επιχειρήσεις-πελάτες με περισσότερους από δέκα εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πωλήσεις του Zoom αυξήθηκαν κατά 326% το 2020 φθάνοντας τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη του παρουσίασαν αλματώδη αύξηση, από 21,7 εκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 671,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Με την προοπτική της σταδιακής επιστροφής της ζωής στην κανονικότητα, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού διεθνώς αναμένεται να οδηγήσει στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας. Ως εκ τούτου, ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές εκτιμούν ότι το Zoom δεν θα είναι τόσο σημαντικό στην καθημερινότητα των ανθρώπων το 2021. Εντούτοις, ο Yuan αναμένει αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας του κατά 43% φέτος ή συνολικά γύρω στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εκτίμηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο κατά 6% της μετοχής στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα «τιμολογεί» την αξία του Zoom στα 131 δισεκατομμύρια δολάρια.


Πηγές: BBC/ Financial Times/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

 

www.ertnews.gr