Πώς και πού στήνονται τα κορονοπάρτι – Διαδικτυακά καλέσματα σε βίλες και AirBnb

Δεκάδες είναι τα παράνομα πάρτι που στήνονται καθημερινά στην Αττική, χωρίς μάσκες και με τις αποστάσεις ανύπαρκτες. Κανένα μέτρο προστασίας, από δεκάδες νεαρούς, που αψηφούν τον κίνδυνο και διοργανώνουν ξέφρενο ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Πώς και πού στήνονται τα κορονοπάρτι

Mέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ιδιωτικών ομάδων το πάρτι στήνεται μέσα σε λίγες ώρες και οι καλεσμένοι γνωρίζουν το που και το πότε θα συναντηθούν.

Για τα κρυφά ιδιωτικά πάρτι που διοργανώνονται, τα καλέσματα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και λέξεις «κλειδιά», ούτως ώστε να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο, χωρίς να αφήνουν υπόνοιες ότι διοργανώνεται κάποιο πάρτι. Πολλά από τα οποία ξεκινούν με το φως του ήλιου και κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα ξέφρενα πάρτι διοργανώνονται σε σπίτια, βίλες, AirBnb, ξενοδοχεία και τα έχουν όλα: Δυνατή μουσική, άφθονο αλκοόλ και ακριβοπληρωμένους dj’s.

Οι προσκεκλημένοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τα 100 άτομα ενώ στο πάρτι δουλεύει επαγγελματίας μπάρμαν αλλά και πορτιέρης σε ρόλο τσιλιαδόρου προκειμένου αν καταφθάσει η αστυνομία να ενημερώσει εγκαίρως τους διοργανωτές. Όσο για την ταρίφα- είσοδο πληρώνεται με ειδικό τρόπο.

Οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις

Το MEGA αποκαλύπτει πώς στέλνονται οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις σε όσους ο διοργανωτής έχει αποφασίσει να πάρουν μέρος στο κορονο-πάρτι. Με ένα προσωπικό μήνυμα στο messenger γίνονται γνωστές οι πρώτες λεπτομέρειες.

Μάλιστα πολλοί από τους διοργανωτές των μεγάλων ιδιωτικών πάρτι στην Αθήνα είναι οι ίδιοι με εκείνους που στήνουν και τα ξέφρενα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου.

Η αστυνομία τον τελευταίο μήνα έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες πρόστιμα των 300 ευρώ σε νεαρούς που έχουν πάρει μέρος σε παράνομα κορονοπάρτι, ενώ οι διοργανωτές που συλλαμβάνονται εκτός από το πρόστιμο των 3000 ευρώ έρχονται αντιμέτωποι και με την δικαιοσύνη.