Γεννηματά : Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι τεκμηριωμένες μας προτάσεις

Σε μία μάχη εντυπώσεων για το ποιος… μοιάζει περισσότερο στον Αλέξη Τσίπρα – ως προς την πολιτική που ακολουθεί – εξελίχθηκε ο διάλογος τον οποίο αντάλλαξαν από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, σχετικά με το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία, που είχε ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής.

Ενοχλημένη από την αιχμή του πρωθυπουργού πως «θυμίζει τον κ. Τσίπρα, χωρίς το ταλέντο στο ψέμα και το λαϊκισμό», η Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της, τον κάλεσε να «ηρεμήσει», τονίζοντας πως «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, σημείωσε ότι εκείνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση στον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται ο κύριος Τσίπρας, «διότι σε κάθε αντίδραση που έχουμε, σε κάθε κριτική που σας κάνουμε», όπως είπε, «έχουμε απόλυτα τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις».

Και προσέθεσε: «Το πρόβλημα, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι εσείς, όσο περνάει ο καιρός, μοιάζετε με τον κύριο Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, κάθε μέρα σας έχω δείξει ότι προβάλει όλο και περισσότερο ένας γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ».

Η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι ανησυχεί επειδή ο πρωθυπουργός «δεν αντιλαμβάνεται», όπως είπε, «ότι τα μέτρα που έχει πάρει δεν δημιουργούν προοπτική για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ιδιαίτερα για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση».

«Μην κακίζετε εμένα»

Απαντώντας στις επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος την είχε ρωτήσει νωρίτερα εάν έχει να πει «κάτι συγκεκριμένο», η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Μην μου λέτε να αρχίσω να λέω ονόματα και διευθύνσεις. Από πού να αρχίσω;».

Και προσέθεσε: «Από τις απ’ ευθείας αναθέσεις; Όλες τις διαδικασίες; Όλες τις διαδικασίες, που προσπαθείτε να κάνετε κατά παρέκκλιση; (…) Να ξεκινήσω από το διαγωνισμό για την πλατφόρμα για τα εμβόλια, που πήρατε πίσω γιατί αποκαλυφθήκατε; Να μιλήσω για το voucher των επιστημόνων; Να πω τι γίνεται στη μεταναστευτική πολιτική; Θέλετε να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση; Και δεν υπάρχει κανείς που να μην γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση αυτής την κυβέρνησης που να μην έχει την υπογραφή του επιτελικού κράτους του Μαξίμου«.

«Αν δεν το ξέρετε, ψάξτε να δείτε τι γίνεται στο εσωτερικό του Μαξίμου», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και, απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, του είπε χαρακτηριστικά: «Μην κακίζετε εμένα».