Κοροναϊός : «Η μητέρα μας κινδυνεύει να πεθάνει εκτός ΜΕΘ» – Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησαν τέσσερα αδέρφια υποστηρίζοντας πως η μητέρα τους, η οποία νοσεί με κοροναϊό, κινδυνεύει να πεθάνει διότι είναι διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Όπως εξηγούν, η 76χρονη γυναίκα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου, αφού είχε διαγνωστεί με κοροναϊό, η κατάστασή της όμως δεν ήταν σοβαρή. Στις 28 του ίδιου μήνα, η υγεία της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Η γυναίκα όμως δεν διακομίστηκε σε κάποια ΜΕΘ όπως κανονικά θα έπρεπε και τα παιδιά της όταν απευθύνθηκαν στους γιατρούς του νοσοκομείου για να μάθουν τον λόγο, η απάντηση που έλαβαν ήταν πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της μητέρας τους και μετά να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Για το ζήτημα, έστειλαν και επιστολή ζητώντας να διερευνηθεί η περίπτωση.

«Προτεραιότητα όσοι πρόκειται να αναρρώσουν»

«Οταν ζητούσαμε να μάθουμε αν η μητέρα μας θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ, μας έλεγαν πως έχουν προτεραιότητα τα περιστατικά που πρόκειται να αναρρώσουν», λέει χαρακτηριστικά ένα από τα παιδιά της ασθενούς.