Προκριματικά Μουντιάλ : Γιατί έπαψες Γερμανία να θυμίζεις…

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί», έλεγε ο Γκάρι Λίνεκερ πριν από μερικά χρόνια… Μία φράση που έχει μείνει στην ιστορία, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο παλαίμαχος Άγγλος ποδοσφαιριστής έχει δικαιωθεί πανηγυρικά.

Οι Γερμανοί όμως δεν κερδίζουν πάντα πλέον… Η «νάσιοναλ μάνσαφτ» δείχνει εντελώς ντεφορμέ. Και δεν πρόκειται για κάτι «φρέσκο»… Από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014, η Εθνική ομάδα της Γερμανίας απογοητεύει συνεχώς με αλλεπάλληλες αποτυχίες. Ο Γιόακιμ Λεβ δείχνει να έχει χάσει αυτήν τη φρεσκάδα που έβγαζε, ενώ οι ποδοσφαιριστές δεν φαίνονται ορεξάτοι και διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα για τη φανέλα με το εθνόσημο…

Η νέα σφαλιάρα από τους Βορειομακεδόνες (1-2) ήταν το… κερασάκι στην τούρτα. Τελευταία φορά που τα «πάντσερ» είχαν ηττηθεί σε προκριματικά Παγκοσμίου ή Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ήταν πριν από 20 ολόκληρα χρόνια. Κι όμως το σύνολο του Λεβ κατάφερε να… σπάσει και αυτό το σερί. Με ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία μέσα στην έδρα της.

Έμεινε εκτός δια… ποδός Γκριεζμάν

Οι περισσότεροι περίμεναν πως οι Γερμανοί θα έδιναν συνέχεια στο τέταρτο αστέρι που έραψαν στα γήπεδα της Βραζιλίας, με μία κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2016 στη Γαλλία. Λάθος. Τα «πάντσερ» έμειναν εκτός διοργάνωσης στα ημιτελικά του θεσμού από τους οικοδεσπότες. Με δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν, η Γερμανία αποκλείστηκε στους «4» του θεσμού από την Εθνική Γαλλίας, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να κατακτήσει το τρόπαιο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Πορτογαλία στην παράταση.

Σοκ στη Ρωσία, αντίο από τους ομίλους!

Το μέγα κάζο ήρθε στα γήπεδα της Ρωσίας. Κανείς δεν πίστευε αυτό που έμελλε να συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλου του 2018. Η πρωταθλήτρια κόσμου έμεινε εκτός από τους ομίλους! Μάλιστα, οι Γερμανοί κατάφεραν να δώσουν συνέχεια σε μία απίστευτη «κατάρα». Από το 2010 μέχρι και το τελευταίο Μουντιάλ, η κάτοχος μένει εκτός από τους ομίλους! Πρώτα η Ιταλία το 2010, έπειτα η Ισπανία το 2014 και τέλος η Γερμανία το 2018!

Οι Γερμανοί έγιναν το νέο θύμα στη Ρωσία, με τις εμφανίσεις τους ωστόσο να μην αφήνουν και άλλη… επιλογή… Η αρχή έγινε με το αριστερό για τη Γερμανία που ηττήθηκε στην πρεμιέρα της με 1-0 από το Μεξικό. Ωστόσο οι περισσότεροι πίστευαν πως εύκολα ή δύσκολα η «νασιονάλ μάνσαφτ» θα έπαιρνε την πρόκριση. Κι όμως, παρότι κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο απίθανο γκολ του Κρόος στα τελευταία λεπτά με τη Σουηδία, η Γερμανία υπέστη νέα ήττα σοκ (2-0) από την αδιάφορη Νότια Κορέα και είπε οριστικά… αντίο στη διοργάνωση!

Τελευταία και στο Nations League

Ακολούθησε ακόμη μία σφαλιάρα, στο Nations League. Οι Γερμανοί μπήκαν στον ίδιο όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία και… κατάφεραν να υποβιβαστούν! Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ συγκέντρωσε μόλις δύο βαθμούς και μάλιστα υπέστη τη πιο βαριά ήττα των τελευταίων έντεκα χρόνων, απέναντι στην Ολλανδία που επικράτησε με 3-0!

Τελικά τα «πάντσερ» δεν έπεσαν στο δεύτερο γκρουπ, καθώς η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές, με τις οποίες άφηνε στο πρώτο γκρουπ τη Γερμανία…

Η… ταπείνωση του αιώνα

Παρότι η δεύτερη παρουσία της Γερμανίας στο Nations League ήταν θετική, η Ισπανία εμφανίστηκε για να την… τελειώσει οριστικά και να την ταπεινώσει. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χρειαζόταν τη νίκη για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για το Final-4 του θεσμού και το κατάφερε, επικρατώντας γων Γερμανών με το απίθανο 6-0.

6-0 κόντρα στη Γερμανία! Οι Ισπανοί υποχρεώσαν τους Γερμανούς στη πιο βαριά τους ήττα της σύγχρονης ιστορίας τους. Τα «πάντσερ» δεν δείχνουν ωστόσο να έχουν αφυπνιστεί, κάτι που αποδείχθηκε κόντρα στους Βορειομακεδόνες. Το ταλέντο μπορεί να μη λείπε… Αλλά από δίψα, όρεξη και θέληση σίγουρα δεν ξεχειλίζει η ομάδα του Λεβ, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως μετά το ερχόμενο Euro θα βάλει τέλος στον μεγάλο του κύκλο με την ομάδα…